Tengok bangunan Restoran ni.... Old Skool betoi.... tak klasik tak Ipoh la chor!! |
Monday Blues???...
errrmmm.... itu sebabnya mengapa pagi2 hari Senayan ni ...
entri awok adalah berkaitan dengan makan....
dan kalo sebut pasei makan...
Ipoh.... dengan kotio kicap dan kuah karinya tak boleh tinggei...
dan awok suka nak memperkenalkan kedai/restoran kecik macam ni...
bukan apa...lebih dekat dihati rakyat Malaysia kan???
kali ni tumpuan awok adalah Restoran Kosiswa di Ipoh....
terletak dekat dengan UTC di Ipoh.....
dan disebelah Sungai Kinta...
dan trend jugak dalam satu restoran ....
ada lebih dari satu gerai...
di Restoran Kosiswa ni pun sama jugak...
ada 3 gerai semuanya...
yang pertama menjual masakan bergoreng (Mee/Kuetiau/Bihun/Yee Mee) Goreng ...
gerai kedua pula menjual masakan berkuah seperti sup/kari/kicap...
gerai ketiga pula menjual masakan siap seperti nasi ayam....
sementara dibahagian dalam pula...
ada dijual masakan yang telah siap dimasak...
seperti nasi lemak/lontong dan kekadang soto....
dan pilihan lauk/pauk yang kita suka....
awok???..
tengok gambo tu pun kome dah tau...
menu kebiasaan awok....
Tak lain tak bukan..... awok punye le ni..... |
Tapai Pulut..... pada yang suka... sedap le... |
P/S: Ngape gambo tak banyak???
awok konsentret makan......
No comments:
Post a Comment