Thursday, February 21, 2013

Jom stretching skit...

Lama x exercise, xdan. Jom stretching dah la....

Kita mula ngan kepala. Tolak dagu ke atas, sampai out. Berapa lama ikut suka. Jgn lupa berenti makan, solat. Pastu ke bawah, kiri kanan seperti gambor.....jgn sampai bunyi prak prak...patah tengkuk kang.

Regangan leher
regangan tangan
OK. Tangan plak....silang jari dua belah tangan, tolak ke depan blkg atas dan bawah seperti gambor....









Pinggang pulak. Bahagian paling penting ni. Kena jaga betul2. Buat tiap2 pg selepas bgn tido.
touch bend twist



Pinggang dah siap, kaki la plak.....

kepak ke blkg...
Pastu buat squating lak....
squatting
Buat yg tu dulu.....Lain kali kita sambung lagi...

Cutest thing

This is the cutest thing ever. Looks easy to do. Some people are just so creative.

Don't ask

I like to share through writing.
So, when you read, just read.
Don't ask.
I don't do verbal to every single person.

I love this

Just be the best for the right person ❤

Wednesday, February 20, 2013

Tradisi Mandi Darah Kambing Di Kazakhstan


Di Kazakhstan terdapat satu ritual pelik iaitu mandi darah kambing yang kononnya bertujuan untuk menjadi alat penyembuhan.




Tidak la pula diketahui penyembuhan untuk apa, namun ritual yang diamalkan kelihatan agak memualkan kerana darah kambing yang disembelih akan disiram keatas tubuh individu berkenaan.














Macam-macam..

MY Bekal.

Assalammualaikum..



ehem.. ehem.. 
Untuk julung - julung kalinya, saya bawa bekal yang saya masak sendiri gi office tau. 

Sebenarnya dah lama dah rasa nak berbekal-bekal kat office, dah jemu sangat dah makan kat luar tu. Semua menu dah boleh hafal.Siap dah tau dah kedai mana bubuh aji lebih ye! Tuu..betapa setianya saya ngan kedai-kedai kat perlis ni!! Sejak mula-mula kerja sampai la sekarang ni, ulang makan kedai je. Serius jemu.

 Walaupun saya masak taklah sesedap mana, tapi boleh la kan.

Lagipun saya selalunya masak malam-malam. So, okgak la kan kalau saya masak lebih sikit, pastu bawa bekal gi office. Jimat kot.. Ala...buatpe nak malu-malu, pedulikan!!!

Insyallah lepas ni boleh la selalu-selalu bawa bekal, sebab rasa best pulak makan lauk bekal ni, rasa keibuan sangat. muuhahahhaa...

Daging masak merah ngan sayur tu semalam punya, so panaskan je. telur je goreng subuh2 td.
Alhamdulilah kenyang sangat!

;)

Kenapa Dan Bagaimana Air Laut Menjadi Masin?


Semua jenis air termasuk air hujan, mengandungi kimia pelarut yang dipanggil garam. Tetapi bukan semua air mempunyai rasa masin. Para saintis menganggarkan bahawa laut mengandungi lebih kurang 50 kuadrilion ton bahan-bahan pelarut. Sekiranya garam di laut boleh dikeluarkan, ia dapat membentuk sebuah permukaan tanah yang besar daripada yang sedia ada. Permukaan garam itu nanti boleh mencapai

Gambar Belangkas